Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Pulp fiction'-schrijver aangeklaagd voor doodslag

Shownieuws

'Pulp fiction'-schrijver Roger Avary is aangeklaagd voor het dodelijk ongeluk dat hij in januari veroorzaakte. Er hangt hem elf jaar cel boven het hoofd.

(Novum/AP) - Scenarioschrijver Roger Avary is aangeklaagd voor het ongeluk dat hij in januari veroorzaakte en waarbij een kennis van hem overleed. De scenarist, die een Oscar won voor zijn aandeel in het script van 'Pulp fiction', moest vrijdag voorkomen voor een rechtbank in Californië. Hij kreeg daar te horen dat hij verdacht wordt van doodslag.

Avary raakte op 13 januari de macht over het stuur kwijt en reed met zijn auto tegen een telefoonpaal. De 34-jarige Andreas Zini uit Italië, die bij Avary en zijn vrouw logeerde, overleefde het ongeluk niet. Avary's vrouw Gretchen raakte zwaargewond, maar is inmiddels weer hersteld. Volgens de aanklagers had de schrijver een te hoog alcoholpromillage in zijn bloed.

Volgens zijn advocaat is de 43-jarige Avary nog steeds kapot van de gebeurtenis. Hij zou blij zijn dat de rechtszaak eindelijk is begonnen en hij officieel is aangeklaagd. Er hangt hem een celstraf van elf jaar boven het hoofd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen