Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 2 maakt Jubileumlijst Top 2000 bekend

Shownieuws

Radio 2 heeft maandag de volledige tiende editie van de Top 2000 op zijn website gezet. Vanwege het jubileum is het een gemiddelde van de negen vorige lijsten.

Radio 2 heeft maandag de volledige tiende editie van de Top 2000 op zijn website gezet. Vanwege het jubileum werd de jaarlijkse hitlijst deze keer niet bepaald door luisteraars, maar samengesteld uit een gemiddelde van de negen vorige lijsten.

'Bohemian rhapsody' van Queen stond van de negen voorgaande edities achtmaal boven aan de lijst. Daarom was van tevoren al duidelijk dat het nummer ook de jubileumeditie zou aanvoeren.

Alleen in 2005 was 'Avond' van Boudewijn de Groot populairder. Dit nummer staat op de derde plaats van de jubileumeditie. Op twee staat 'Hotel California' van The Eagles.

The Beatles staan met de meeste nummers in de Top 2000. In totaal staan er 55 nummers van de Fab Four in de lijst. The Rolling Stones staan met 37 nummers in de lijst en Abba met 24. Boudewijn de Groot is de Nederlandse artiest met de meeste noteringen: 15 van zijn nummers staan in de lijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen