Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Eartha Kitt (81) overleden

Shownieuws

De Amerikaanse zangeres en actrice Eartha Kitt is donderdag overleden aan de gevolgen van darmkanker. In Nederland scoorde ze een hit met 'Where is my man'.

De Amerikaanse zangeres en actrice Eartha Kitt is donderdag overleden aan de gevolgen van darmkanker. Dat heeft een woordvoerder van haar familie bekendgemaakt. Kitt scoorde in Nederland in 1983 een bescheiden hit met het nummer 'Where is my man'. Tijdens haar carrière, die zestig jaar besloeg, zong ze ook klassiekers als 'Let's do it' en 'Santa baby'. Ze is 81 jaar geworden.

Kitt begon haar loopbaan in de jaren vijftig als danseres en belandde op Broadway. In 1954 verscheen haar debuutalbum 'RCA Victor presents Eartha Kitt', met daarop nummers als 'C'est si bon' en 'I want to be evil'. De kleine artieste was eveneens te zien in vele films en televisieseries. Zo speelde ze in de jaren zestig de rol van Catwoman in de serie Batman.

Kitt stond bekend om haar uitgesproken mening en politiek engagement. In 1968 uitte ze tijdens een bezoek aan het Witte Huis kritiek op de oorlog in Vietnam, waardoor ze op de zwarte lijst van de CIA en FBI kwam te staan en jarenlang nauwelijks nog kon werken in haar geboorteland. In die tijd trad ze voornamelijk op buiten de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen