Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amsterdamse Club 11 verder op nieuwe locatie

Shownieuws

De voormalige Club 11 krijgt in maart een doorstart aan de Amsterdamse Wibautstraat. Dat vertelt een van de eigenaren, Olaf Boswijk, woensdag in Het Parool.

De voormalige Club 11 krijgt in maart een doorstart aan de Amsterdamse Wibautstraat. Dat vertelt een van de eigenaren, Olaf Boswijk, woensdag in Het Parool. Club 11, dat eerder was gevestigd in een pand bij het Centraal Station dat gesloopt moest worden, sloot in juni zijn deuren. De hippe club, waar ook kon worden gegeten, gaat door onder een nieuwe, nog onbekende naam.

Als locatie is gekozen voor de drukkerij in het vroegere gebouw van de kranten Trouw en Het Parool. Het huurcontract loopt tot januari 2011. De programmering van Club 11 verhuist voor een groot deel mee naar de nieuwe locatie. De muziek krijgt 'alleen een iets rauwer randje', weet Boswijk.

De club in de drukkerij moet plaats bieden aan 450 mensen. De dansvloer wordt door een tribune gescheiden van het restaurant, waar plaats is voor tachtig eters. In de kelder komt een expositieruimte. "Dat wordt een plek voor moderne kunst, gevestigd of underground", vertelt Boswijk.

De Wibautstraat lijkt een trekpleister voor alternatieve uitgaansgelegenheden. In het oude Volkskrant-gebouw, gelegen tegenover het voormalige gebouw van Trouw en Het Parool, zijn onder anderen kunstenaars gevestigd. Op de bovenste verdieping van het gebouw bevindt zich café-restaurant Canvas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen