Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beau eist excuses van Albert Verlinde

Shownieuws

Beau van Erven Dorens eist excuses van Albert Verlinde. Verlinde beweerde deze week dat de debuutroman van Beau veel lijkt op het Franse boek '99 francs'.

Beau van Erven Dorens eist excuses van zijn voormalig collega Albert Verlinde. Laatstgenoemde beweerde eerder deze week in zijn programma RTL Boulevard dat de debuutroman van Van Erven Dorens, 'Pijn', opvallend veel lijkt op het boek '99 francs' van de Franse schrijver Frédéric Beigbeder, dat in 2000 verscheen.

Als Verlinde maandag in zijn showbizzprogramma niet door het stof gaat, dreigt Van Erven Dorens hard terug te slaan. "Anders stap ik naar de rechter", stelt hij zondag in De Telegraaf. "Zijn vileine opmerkinkjes berokkenen mij grote economische schade."

Volgens de auteur en televisiepresentator is van plagiaat absoluut geen sprake. "Ik heb een groot deel van het boek echter al in 1998 gepubliceerd in weekblad Propria Cures."

Van Erven Dorens presenteerde zijn roman woensdag op ludieke wijze. Om de lancering niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, besloot hij voor het toeziend oog van de Nederlandse pers een duik te nemen in de Amsterdamse Amstel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen