Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney: ik was de politieke Beatle

Shownieuws

Paul McCartney zegt dat hij het was die The Beatles aanzette tot politiek engagement. Door hem zou de band zich hebben uitgesproken tegen de oorlog in Vietnam.

(Novum/AP) - Paul McCartney beweert dat hij het was die The Beatles heeft aangezet tot politiek engagement, en niet John Lennon. Volgens de muzikant heeft hij ervoor gezorgd dat de band zich uitsprak tegen de oorlog in Vietnam. Dat stelt hij in een nog te verschijnen interview met het Britse tijdschrift Prospect, zo meldt de Britse krant The Sunday Times.

Fans van de legendarische band hebben lange tijd Lennon gezien als de Beatle met het sterkste politieke bewustzijn. Door hem geschreven nummers als 'Revolution', 'Give peace a chance' en 'Imagine' gelden nog altijd als prototypen van muzikaal vredesactivisme.

Volgens de 66-jarige McCartney echter was zijn ontmoeting met de Britse filosoof Bertrand Russell, halverwege de jaren zestig, de reden van zijn en uiteindelijk ook Lennons afkeer van de oorlog in Vietnam. De pacifistische denkbeelden van Russell zouden The Beatles sterk hebben beïnvloed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen