Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dealer Amy Winehouse achter tralies

Shownieuws

Een man die drugs heeft verstrekt aan Amy Winehouse heeft een celstraf gekregen van twee jaar. Zijn vriendin werd door de rechter veroordeeld tot een taakstraf.

(Novum/AP) - Een man die aan een Britse krant foto's heeft verkocht waarop Amy Winehouse een crackpijp lijkt te roken is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. John Blagrove en zijn vriendin Cara Burton bekenden ook eind oktober harddrugs, waaronder cocaïne en ecstasy, te hebben verstrekt aan de Britse zangeres.

Een rechter in Londen veroordeelde Blagrove vrijdag tot een celstraf en Burton tot een taakstraf. Volgens de openbaar aanklager heeft het koppel Winehouse in het geheim gefilmd tijdens een feestje en het beeldmateriaal verkocht aan The Sun. De krant publiceerde in januari beelden uit het filmpje.

De 25-jarige Winehouse werd niet vervolgd naar aanleiding van de publicatie, omdat niet kon worden bewezen of ze daadwerkelijk verdovende middelen had gebruikt.

Bij een inval in de woning van Blagrove en Burton trof de politie een lijst aan met namen van sterren die het stel in het geheim wilde filmen terwijl ze drugs gebruikten. Op de lijst stond ook de naam van Winehouse.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen