Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney speelt verzamelaar van vliegpunten

Shownieuws

George Clooney speelt in de nieuwe film 'Up in the air' een man die probeert een miljoen frequent flyer miles te verzamelen, zodat hij gratis kan vliegen.

(Novum/AP) - George Clooney heeft een nieuwe filmrol te pakken. In de film 'Up in the air' speelt hij een man die probeert een miljoen 'frequent flyer miles' te verzamelen, waarmee hij gratis kan vliegen. De opnamen van de film, die plaatsvinden in de Amerikaanse stad St. Louis, starten in de eerste week van januari. De regie is in handen van Jason Reitman, die eerder 'Juno' regisseerde.

Naast de 47-jarige Clooney spelen onder anderen Vera Farmiga en Anna Kendrick een rol. Volgens een woordvoerder van het filminstituut in St. Louis kunnen de opnamen een economische bijdrage van meer dan 35 miljoen euro aan de regio leveren.

Clooney vergaarde grote bekendheid door zijn rol in de Amerikaanse ziekenhuisserie ER. Naast zijn rollen in televisieseries schitterde de filmster in verschillende kaskrakers, waaronder 'Ocean's eleven', 'Ocean's twelve' en 'Ocean's thirteen'.

'Up in the air' is vanaf 29 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen