Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ron Brandsteder wil nieuwe kerstnummers

Shownieuws

Ron Brandsteder heeft behoefte aan nieuwe kerstnummers. "Het is zo jammer dat nummers zoals 'Stille nacht, heilige nacht' te vaak gedraaid worden."

Ron Brandsteder heeft behoefte aan nieuwe kerstnummers. "Ik ben gek op kerstmuziek, maar het is zo jammer dat nummers zoals 'Stille nacht, heilige nacht' te vaak gedraaid worden en daardoor een beetje uithollen", vindt de presentator. Niet alle kerstnummers zijn aan vernieuwing toe, zegt Brandsteder tegen Novum Nieuws. "Rudolph the red-nosed reindeer' en 'Jingle bells' vind ik erg vrolijke nummers."

Brandsteder zingt woensdag samen met fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme het kerstlied 'Happy X-mas (war is over)' van John Lennon in de televisieshow Alles is Kerst op RTL 4. Naast Brandsteder laten onder anderen Jamai, Sylvana Simons, Edsilia Rombley en Winston Post hun zangkunsten horen tijdens de kerstshow voor het goede doel.

Tijdens een eerdere uitzending, die 12 december plaatsvond, konden kijkers uit een groot aantal nummers kiezen welke tien liedjes uiteindelijk door de sterren werden gezongen. Op kerstavond kunnen kijkers door middel van een sms stemmen op hun favoriete nummer. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting Vluchteling.

Sylvana Simons houdt minder van vrolijke kerstnummers dan Brandsteder. "Ik houd erg van de klassieke, ouderwetse, langzame, zwaar gedragen kerstliedjes", vertelt de presentatrice. "'I'm dreaming of a white Christmas' is een van mijn favorieten." Dat is ook het nummer dat zij voor de show zingt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen