Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kleurrijke première voor musical 'Joseph'

Shownieuws

De première van 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' was een kleurrijke bedoening. Gekleurde dassen en jurken gaven het publiek een vrolijke aanblik.

De musicalfans die vrijdagavond de galapremière van 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' bijwoonden, hadden zich qua outfit laten inspireren door de titel van de voorstelling. Felgekleurde stropdassen, jurken en avontuurlijke kostuumcombinaties gaven het publiek in de Stadsschouwburg Utrecht een haast net zo vrolijke aanblik als de musicalsterren op het podium.

De show zelf was zoals verwacht kleurrijk en afwisselend, zowel visueel als muzikaal. In de vele liedjes die de show telt, alle gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber, kwamen muziekgenres voorbij als pop, reggae, chanson en smartlap. In sneltreinvaart werd gezongen en gedanst en de kostuum- en decorwisselingen waren niet van de lucht.

Hoewel het verhaal van de musical is gebaseerd op het bijbelse verhaal van Jozef, die door zijn broers als slaaf wordt verkocht, waren de komische noten niet van de lucht. Zo kwam een reusachtige kameel letterlijk uit de lucht vallen en werd met een knipoog verwezen naar de televisieshow die musicalzanger Freek Bartels zijn hoofdrol opleverde.

Nadat Joseph door zijn broers was verkocht, riepen enkele van hen: kom op Joseph, pezzáázz! Juryvoorzitter Willem Nijholt maakte die oneliner tot zijn lijfspreuk in zowel Op Zoek naar Joseph als het eerdere Op Zoek naar Evita.

Na de laatste akte van 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' volgde nog een royale toegift. Na het slotapplaus kwam een medley voorbij van alle nummers uit de musical, terwijl slingers en gouden glitters op het podium neerdaalden.

De musical toert nog tot en met juli langs theaters door het hele land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen