Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nanouk Leopold maakt film voor IFFR

Shownieuws

Nanouk Leopold is door het International Film Festival Rotterdam (IFFR) gevraagd een film te maken. De film wordt geprojecteerd op een gebouw in Rotterdam.

Nanouk Leopold is door het International Film Festival Rotterdam (IFFR) gevraagd een film te maken die geprojecteerd wordt op de gevel van een groot gebouw in Rotterdam. Ook de Canadese regisseur Guy Maddin en de Mexicaanse filmmaker Carlos Reygadas hebben toegezegd een film te maken, zo heeft de organisatie van het filmfestival vrijdag bekendgemaakt.

Leopold, bekend van de films 'Guernsey' en 'Wolfsbergen', werkt voor het project samen met beeldend kunstenaar Daan Emmen. Maddin roept voor zijn film de hulp in van actrice Isabella Rossellini, met wie hij eerder samenwerkte voor de speelfilm 'The saddest music in the world'. Reygadas maakte in 2002 naam met zijn debuutfilm 'Japón'. Vorig jaar maakte hij het veelgeprezen 'Stellet licht'.

De drie films worden vertoond op het gebouw van verzekeraar Nationale Nederlanden aan het Weena en het gebouw van vermogensbeheerder Robeco aan de Coolsingel. Een derde gebouw wordt later bekendgemaakt. De films gaan in première op 21 januari, de openingsavond van de 38e editie van het IFFR.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen