Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sopranos-acteur vrijgesproken van moord

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Lillo Brancato Jr. is maandag vrijgesproken van moord. Hij is bekend van zijn rol in de Amerikaanse tv-serie The Sopranos.

(Novum/AP) - De Amerikaanse acteur Lillo Brancato Jr., die een rol speelde in de televisieserie The Sopranos, is maandag vrijgesproken van moord. Hij stond met medeverdachte Steven Armento terecht voor de moord op een politieagent. Volgens de openbaar aanklager betrapte de diender de twee toen zij in de New Yorkse wijk de Bronx in een appartement wilden inbreken, op jacht naar medicijnen.

Armento, die het fatale schot in december 2005 afvuurde, werd eerder dit jaar tot levenslang veroordeeld. Brancato werd wel schuldig bevonden aan poging tot inbraak, waarvoor hij ten minste drie jaar cel kan krijgen.

Brancato maakte in 1993 zijn acteerdebuut naast Robert De Niro in de film 'A Bronx tale' en speelde daarna in meer dan twaalf films. In The Sopranos vertolkte hij de rol van de wat dommige Matt Bevilacqua, die graag bij de maffia wil. Zijn personage wordt uiteindelijk door hoofdpersoon Tony Soprano genadeloos geliquideerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen