Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zita Swoon opent Eurosonic Noorderslag

Shownieuws

Zita Swoon opent op 15 januari de 24e editie van het Noorderslag Weekend. De Belgische formatie bijt de spits af tijdens het driedaagse Groningse festival.

Zita Swoon opent op 15 januari de 24e editie van het Noorderslag Weekend. De Belgische formatie met frontman Stef Kamil Carlens bijt de spits af tijdens het driedaagse Groningse festival.

Het weekeinde begint met Eurosonic, een muziekfestival voor jong talent uit Europa. Tijdens Eurosonic staat ieder jaar een land centraal. Deze keer is de beurt aan België, dat naast Zita Swoon wordt vertegenwoordigd door bands als Novastar en Malibu Stacey.

Op zaterdag treden Nederlandse artiesten op als Lucky Fonz III, de Wicked Jazz Sounds Band, Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig, Giovanca, zZz en nieuwkomer Sabrina Starke. Naast pop en rock is de dancescene vertegenwoordigd met onder meer The Walk & Rogerseventytwo en dj Gomes.

De IJslandse band For A Minor Reflection, die maandag nog in het voorprogramma stond van landgenoten Sigur Rós, is ook van de partij tijdens Eurosonic, net als de Britse band Mongrel. Eerder werd al bekend dat Nina Kinert, A Brand, Jackson & His Computer Band en Lonely Drifter Karen te zien zijn tijdens het jaarlijkse evenement.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen