Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Originele Rembrandts blijven bestaan'

Shownieuws

De Originele Rembrandts blijven bestaan ondanks de teloorgang van organisator Stichting Nederlandse Muziek. Dat stelt een woordvoerder van de stichting.

De Originele Rembrandts blijven bestaan ondanks de teloorgang van organisator Stichting Nederlandse Muziek. "We hebben een jaartje overgeslagen, maar de prijzen blijven gewoon bestaan", stelt een woordvoerder van de stichting, die onlangs failliet werd verklaard.

Dat de prijzen, die in januari voor het laatst werden uitgereikt, volgende maand niet worden vergeven, heeft volgens de woordvoerder niets te maken met het faillissement van Stichting Nederlandse Muziek, die zich inzette voor de promotie van muziek van Nederlandse bodem. "We kampten met een gebrek aan mankracht en we hadden veel andere dingen die we moesten organiseren", stelt de woordvoerder.

Uit naam van welke organisatie de Originele Rembrandts in de toekomst zullen worden uitgereikt, is nog onduidelijk. "We werken aan een nieuwe constructie, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen."

In januari kregen onder anderen Thomas Berge, Wouter Hamel en Alain Clark een Originele Rembrandt. De prijzen zijn bedoeld voor Nederlandse artiesten die zich onderscheiden met zelfgeschreven teksten en composities.

Eerder werd al duidelijk dat Radio Rembrandt, eveneens een initiatief van de voormalige Stichting Nederlandse Muziek, zal blijven bestaan. De radiozender heeft de uitzendingen gestaakt, maar moet op korte termijn weer te beluisteren zijn. Radio Rembrandt is alleen te ontvangen via internet en digitale radio.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen