Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gabriella Cilmi bij Top 2000 in Concert

Shownieuws

Gabriella Cilmi is toegevoegd aan de line up van Top 2000 In Concert op 11 december in Amsterdam. Ook artiesten als Ilse DeLange en De Dijk treden op.

Gabriella Cilmi is toegevoegd aan de line up van Top 2000 In Concert op 11 december in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Dat heeft Radio 2, dat het concert jaarlijks organiseert met de NPS, donderdag bekendgemaakt. De 17-jarige Australische Cilmi brak dit jaar door met de hit 'Sweet about me'.

Naast Cilmi treden ook Ilse DeLange, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Veldhuis & Kemper, Trijntje Oosterhuis, Boudewijn de Groot en De Dijk op. Ze zingen tijdens het concert niet alleen het nummer waarmee ze zelf in de jaarlijkse door het publiek gekozen ranglijst staan, ze vertolken ook hun favoriete nummer uit de lijst.

De door Xander de Buisonjé gepresenteerde show wordt in de vroege uurtjes van nieuwjaarsnacht uitgezonden op Radio 2 en bij de NPS op Nederland 3. De uitzending van het concert volgt op de Radio 2 Top 2000, die op oudejaarsavond even voor middernacht afsluit met de nummer één van 2008. Vorig jaar was dat 'Bohemian rhapsody' van Queen. Dit nummer prijkte voor de achtste keer boven aan de sinds 1999 bestaande lijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen