Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chuck Berry en Jerry Lee Lewis geven vitale show

Shownieuws

Chuck Berry en Jerry Lee Lewis hebben woensdag een swingende show neergezet in Amsterdam. Ze oogden ondanks hun leeftijd redelijk vitaal tijdens het concert.

Chuck Berry en Jerry Lee Lewis hebben woensdagavond een swingende show neergezet in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De artiesten, die worden gezien als twee van de grondleggers van de rock-'n-roll, oogden ondanks hun leeftijd nog redelijk vitaal.

De 72-jarige Lewis mocht de spits afbijten. Hij nam plaats achter de piano en liet -het om zijn virtuositeit en dynamiek geroemde- pianospel horen: de herkenbare Jerry Lee Lewis-stijl, waarin rhythm & blues, boogie woogie, gospel en country terugkomen.

Rond 21.30 uur mocht showman Chuck Berry aantreden. Terwijl hij zich voor zijn leeftijd lenig over het podium bewoog, liet de 81-jarige Berry een grote serie hits horen. Hierin voerde de herkenbare, snijdende gitaarsound de boventoon. De bekende 'duckwalk' -zo langzamerhand Berry's handelsmerk- mocht uiteraard niet ontbreken. Ook werden tegen het einde van de show nog wat dames het podium op gehaald.

Jerry Lee Lewis en Chuck Berry zetten de rock-'n-roll en rhythm & blues in de jaren vijftig definitief op de kaart. Lewis scoorde grote hits als 'Great balls of fire' en 'Whole lotta shakin' goin' on', terwijl Berry bekend is van onder meer 'My ding a ling', 'Roll over Beethoven' en 'Johnny B Goode'. Beide artiesten hebben grote namen als Elvis Presley, John Lennon en de Rolling Stones in belangrijke mate beïnvloed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen