Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Disney maakt 3D-versie 'Beauty and the beast'

Shownieuws

Bijna twintig jaar na de oorspronkelijke release wordt van de tekenfilm 'Beauty and the beast' een 3D-versie gemaakt. De film gaat in 2010 in première.

Bijna twintig jaar na de oorspronkelijke release wordt van de tekenfilm 'Beauty and the beast' een 3D-versie gemaakt. De sprookjesfilm is een van de tien films die Disney in de komende twee jaar in 3D uitbrengt. Dat heeft de filmproducent woensdag bekendgemaakt, zo meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Verwacht wordt dat het negen maanden duurt om het originele materiaal van 'Beauty and the beast' te bewerken. De 3D-versie van de film wordt in 2010 uitgebracht. Een precieze premièredatum is nog niet bekend.

Eerder werd al bekend dat Disney een concertfilm van de Jonas Brothers uitbrengt in 3D. Ook de nieuwe film van Tim Burton, 'Alice in Wonderland', en 'Toy story 3' worden klaargestoomd om in 3D te worden vertoond in Imax-theaters. Vrijdag gaat in de Verenigde Staten de 3D-animatiefilm 'Bolt', eveneens van Disney, in première.

Voor de 3D-films maakt Disney gebruik van een techniek waarbij de kijker geen rood-groen brilletje hoeft op te zetten. De films worden in Imax-bioscopen vertoond met behulp van een speciale projector.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen