Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glossy Gala ter ziele

Shownieuws

Weekblad Gala is wegens tegenvallende verkoopcijfers per direct opgeheven. "Het verkocht gewoon niet goed", stelt een woordvoerder van G+J Uitgevers.

Weekblad Gala is wegens tegenvallende verkoopcijfers per direct opgeheven. "Het verkocht gewoon niet goed", stelt een woordvoerder van G+J Uitgevers. De redactie van de glossy heeft het slechte nieuws dinsdag te horen gekregen. Het laatste nummer ligt al in de winkels.

In Gala, dat ook in andere Europese landen wordt uitgegeven, werd vooral aandacht besteed aan sterren, mode en lifestyle. Op de cover van het laatste nummer staat de toekomstige Amerikaanse president Barack Obama met zijn vrouw Michelle.

Het blad van G+J Uitgevers, die ook Glamour, Quest en National Geographic Magazine publiceren, had vanaf de eerste editie te maken met stevige concurrentie. Damesblad Grazia van Sanoma Uitgevers kwam net als Gala eind vorig jaar op de markt en verschijnt ook op wekelijkse basis.

Voor Grazia's hoofdredactrice Hilmar Mulder komt de ondergang van de concurrent als een verrassing. "Ik ben met stomheid geslagen", stelt ze. "Het is nooit leuk wanneer een blad ermee stopt. Er zitten veel mensen die ik ken." Volgens Mulder, wier blad een oplage van 76 duizend exemplaren telt, was er nooit sprake van een rivaliteit. "We zijn in de media zo tegenover elkaar gezet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen