Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Openhartige Beyoncé viert sexy feestje

Shownieuws

Het nieuwe dubbelalbum van Beyoncé Knowles is zowel een openhartige biecht als een sexy verkleedpartijtje. "Ik toon mijn kwetsbaarheid", vertelt ze.

Het nieuwe dubbelalbum van Beyoncé is zowel een openhartige biecht als een sexy verkleedpartijtje. Het eerste schijfje van 'I am…Sasha Fierce', dat is gevuld met ballads, omschrijft de zangeres als de eerlijkste plaat die ze ooit heeft gemaakt. "Ik toon mijn kwetsbaarheid", vertelt ze in een interview met Novum Nieuws. "Ik zing over mijn emoties, zaken die me echt raken."

De tweede cd van het nieuwe studioalbum, waarop voornamelijk dansbare clubtracks staan, moeten haar fans daarentegen 'niet al te serieus nemen'. "Die plaat draait om plezier hebben, fantasie, je vrouwelijkheid omarmen en sexy zijn." Die kwaliteiten worden volgens Beyoncé vertegenwoordigd door haar alter ego Sasha Fierce, die bezit van haar zou nemen als ze het podium bestijgt.

Zo zingt de 27-jarige superster, bekend van hits als 'Crazy in love' en 'Baby boy', in het nummer 'Video phone' over het maken van erotische videofilmpjes. In het echte leven is Beyoncé Knowles echter allerminst gediend van filmgrage fans met geavanceerde mobieltjes. "Er is niets enger dan uit eten zijn of een date hebben, je omdraaien en ontdekken dat je de hele tijd bent gefilmd", zegt ze. "Maar dat soort momenten geven je weer inspiratie voor het schrijven van goede nummers."

Ook het uptempo nummer 'Single ladies (put a ring on it)' mag de luisteraar met een korreltje zout nemen. Vrijgezelle dames mogen volgens Beyoncé wel degelijk zelf weten of ze hun liefde willen bezegelen met een trouwring. "Ik vind het absurd dat iedereen denkt dat iedere vrouw niets liever wil dan een ring om haar vinger ", stelt de zangeres, die zelf lange tijd zweeg over haar huwelijk met rapper Jay-Z. "Denk niet dat het alleen maar om die ring gaat, het gaat om de toewijding."

Overgave, daar draait ook de single 'If I were a boy' om, waarvoor de jonge artieste zich probeerde in te leven in niet al te trouwe heerschappen. "Het draait om alle emotionele dingen die zich soms afspelen als je een relatie hebt", legt ze uit. "Niet voor de hand liggende dingen als vreemdgaan, maar simpele zaken als je telefoon niet opnemen of misbruik maken van het feit dat je vriendin thuis op je wacht, zodat jij de hele nacht kunt uitgaan."

Vrouwen doen het in dat opzicht volgens Beyoncé niet per se beter dan mannen. "Er zijn best meiden die hetzelfde flikken", weet ze. "Als iemand echt van je houdt en om je geeft, is het makkelijk om dat als vanzelfsprekend te gaan beschouwen, of het nu om een man gaat of een vrouw." Toch hebben volgens haar vooral jongens er een handje van om laks te zijn in hun relatie, en dan speciaal de niet al te oude exemplaren. "Dit liedje is absoluut bedoeld voor de jongetjes, niet voor de mannen. Er zijn veel fantastische mannen."

Een van die fantastische mannen is voor Beyoncé ongetwijfeld haar kersverse echtgenoot Jay-Z, over wie de zangeres in interviews weinig woorden vuilmaakt. In haar muziek is ze heel wat openhartiger over haar relatie. In het ingetogen 'Satellites' bezingt ze bijvoorbeeld de vervreemding die kan ontstaan in een verhouding tussen twee drukbezette supersterren. "Het is heel moeilijk als je zelf een carrière en een eigen leven hebt", legt ze uit. "Ik denk dat het belangrijk is dat je dat hebt, maar het kan moeilijk zijn om een verbondenheid te blijven voelen."

Beyoncé zal in de nabije toekomst haar best moeten doen om dat gevoel van verbondenheid te behouden, aangezien ze een drukke tijd voor de boeg heeft. Haar nieuwe album ligt in Nederland vanaf vrijdag in de winkel. Binnenkort volgt hoogstwaarschijnlijk de aankondiging van een wereldtournee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen