Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Michael Jackson te ziek om te getuigen'

Shownieuws

Michael Jackson is wellicht te ziek om af te reizen naar Londen om te getuigen in een rechtszaak. "Het zou zeer onverstandig zijn", liet zijn advocaat weten.

(Novum/AP) - Michael Jackson is volgens zijn advocaat te ziek om in Londen te getuigen in een rechtszaak die een sjeik tegen hem heeft aangespannen. "Het zou zeer onverstandig zijn om in zijn toestand te gaan reizen", liet de raadsman dinsdag weten. Hij wilde niet zeggen wat Jackson mankeert. De popster wil zijn verklaring via een videolink vanuit de Verenigde Staten afleggen.

De advocaat van sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, de tweede zoon van de koning van Bahrein, neemt de gezondheidsklachten van Jackson met een korreltje zout. "Het is niet de eerste keer dat meneer Jackson zich ziek meldt", zei de advocaat. Hij stelde voor de rechtbank dat de toestand van Jackson met een verbandje zou kunnen worden opgelost.

Al Khalifa sleepte Jackson voor de rechter wegens contractbreuk. De 50-jarige zanger maakte twee jaar geleden bekend dat hij een nieuw album zou uitbrengen bij het platenlabel van de sjeik, die hem onderdak bood nadat hij in Amerika beschuldigd was van kindermisbruik. Die plaat zag nooit het licht, net als een autobiografie en een toneelstuk die de zanger zou maken. Jackson accepteerde echter wel een vooruitbetaling van miljoenen euro's. Al Khalifa eist nu 5,5 miljoen euro van de artiest.

De rechter besluit donderdag of Jackson in staat is om te reizen. Hij wil eerst medische teams van beide partijen de tijd geven te overleggen. Naar verwachting doet de rechter eind deze maand uitspraak in de zaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen