Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers leven mee met 'slecht geklede' Jan Smit

Shownieuws

BN'ers leefden mee met Jan Smit toen hij werd uitgeroepen tot slechtst geklede man. "Hoe schandalig, ik vind Jan hartstikke leuk", zei Bastiaan van Schaik.

Heel bekend Nederland leefde dinsdagavond mee met Jan Smit toen hij door Esquire werd uitgeroepen tot slechtst geklede man van Nederland. "Hoe schandalig, ik vind Jan hartstikke leuk", zei stylist Bastiaan van Schaik verontwaardigd. "Wat erg, hij heeft gewoon een lijn bij C&A", slaakte ex-vj Miljuschka Witzenhausen uit. "Daar zal Yolanthe niet blij mee zijn."

Smit, die niet van de partij was in de Amsterdamse Rode Hoed om de prijs in ontvangst te nemen, onderscheidt zich volgens de vakjury van Esquire met 'kinderlijk gekleurde hooded sweaters en mallotige jasjes'. Modejournaliste Fiona Hering heeft wel een idee waarom Smit allerminst wordt gezien als stijlicoon. "Volgens mij maakt het hem niet zo veel uit, trekt hij 's ochtends gewoon iets uit de kast. Daar is ook wel wat voor te zeggen."

Presentatrice Irene van de Laar nam het eveneens op voor de Volendamse volksartiest. "Het is misschien geen design, maar alles staat hem leuk. Hij heeft zo'n jolige kop", vindt ze. Toch heeft ook Van de Laar nog wel wat tips voor de 22-jarige zanger. "Ik zou bij hem liever wat meer in Italiaanse, strak getailleerde bloesjes willen zien, wat smallere broekjes en mooie korte leren jasjes."

Voetbalcriticus Hugo Borst had minder last van medelijden. "Ook slechtst geklede mannen moeten er zijn", zei hij gelaten. "Misschien moet Yolanthe eens met hem door de PC Hooftstraat."

Naast de prijs voor slechtst geklede man werd dinsdag een volgens Esquire uitmuntend geklede BN'er in het zonnetje gezet. Jazzsaxofonist Benjamin Herman kwam die eer toe, en wel wegens zijn eigenzinnige kledingstijl die de jury omschreef als 'cool chic'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen