Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Benjamin Herman best geklede man van het jaar

Shownieuws

Benjamin Herman is door Esquire verkozen tot best geklede man van het jaar. De jazzsaxofonist ontving de prijs dinsdagavond in de Amsterdamse Rode Hoed.

Benjamin Herman is door Esquire verkozen tot best geklede man van het jaar. De jazzsaxofonist, die vorige week nog een Edison werd toegekend, kreeg dinsdagavond in de Amsterdamse Rode Hoed de prijs voor best geklede man van 2008. Hij versloeg medegenomineerden Arthur Japin, Ted Langenbach, Valerio Zeno en Piet Boon.

De 40-jarige bandleider van New Cool Collective 'laat al jaren zien in staat te zijn een eigen stijl te creëren die we misschien nog het beste als cool chic zouden kunnen omschrijven', staat te lezen in het juryrapport.

Jan Smit werd uitgeroepen tot slechtst geklede man van het jaar. De zanger onderscheidt zich volgens de jury met 'kinderlijk gekleurde hooded sweaters en mallotige jasjes'. Die jasjes combineert de 22-jarige zanger met 'vormeloze spijkerbroeken'.

Le Marquis werd uitgeroepen tot best geklede band. Couturier Frans Molenaar kreeg een oeuvreprijs omdat hij er volgens de jury 'altijd tot in de puntjes verzorgd uitziet.' De prijs voor best geklede onbekende man ging naar Saif Siddiqui uit Capelle aan den IJssel. Via de website van Esquire konden lezers de winnaar in deze categorie bepalen.

Vorig jaar werd dj Don Diablo verkozen tot best geklede man van Nederland. Eerdere titeldragers waren Pim Fortuyn, Humberto Tan en Thijs Römer. Esquire vergeeft de prijs al elf jaar. In de vakjury hebben 33 mensen zitting uit de Nederlandse mode-industrie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen