Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Youssou N'Dour te gast bij Idfa

Shownieuws

Youssou N'Dour is speciale gast op het Idfa. De Senegalese zanger is zondag aanwezig bij de vertoning van de film 'Youssou Ndour: I bring what I love'.

Youssou N'Dour is te gast op het International Documentary Festival Amsterdam (Idfa), dat donderdag van start gaat in het Amsterdamse Tuschinski Theater. De Senegalese zanger is zondag aanwezig bij de vertoning van de film 'Youssou Ndour: I bring what I love'. Dat maakt Idfa maandag bekend.

Na de vertoning van de documentaire van Elizabeth Chai Vasarhelyi treedt de zanger op met zijn band. Zondagavond zijn de regisseur en de zanger te gast in de talkshow die tijdens het festival dagelijks wordt gehouden in de Amsterdamse Escape.

In 'Youssou NDour: I bring what I love' wordt N'Dour gevolgd tijdens de totstandkoming van het album 'Egypt', waarop hij zingt over zijn liefde voor de islam. Het album kwam vier jaar geleden uit, toen de islam in een slecht daglicht stond in de westerse wereld. In Senegal werd de 49-jarige zanger juist bekritiseerd omdat hij niet religieus genoeg zou zijn. Het album werd daar door conservatieve geestelijken heiligschennis genoemd.

Het Idfa is in 1988 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival op het gebied van documentaires in de wereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen