Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter-tentoonstelling reist wereld rond

Shownieuws

Warner Bros werkt aan een tentoonstelling met spullen uit de films over tovenaarsleerling Harry Potter. Dat heeft de filmmaatschappij donderdag bekendgemaakt.

Warner Bros werkt aan een tentoonstelling met spullen en kledingstukken uit de films over tovenaarsleerling Harry Potter. Dat heeft de filmmaatschappij donderdag bekendgemaakt. 'Harry Potter: the exhibition' is vanaf 30 april te bezoeken in een wetenschapsmuseum in Chicago. Daarna reist de tentoonstelling langs andere Amerikaanse en internationale musea.

Welke landen de tentoonstelling naast de Verenigde Staten aandoet, heeft Warner Bros niet laten weten. 'Harry Potter: the exhibition' laat spulletjes en kleding zien uit de vijf films die tot op heden zijn verschenen. Zodra de productie van de drie laatste films van de cyclus is afgerond, worden ook voorwerpen uit die films aan de tentoonstelling toegevoegd.

De spullen worden tentoongesteld in nagebouwde plekken uit de films, zoals de tovenaarsschool Hogwarts en de hut van halfreus Hagrid. De tentoonstelling beslaat een oppervlakte van bijna honderdduizend vierkante meter. In Chicago is 'Harry Potter: the exhibition' tot en met 7 september te zien. Kaartjes voor de tentoonstelling zijn niet goedkoop. Een volwassene betaalt een kleine twintig euro voor een toegangsbewijs. Kinderen tussen de 3 en 11 jaar oud betalen veertien euro.

Het eerste deel van de populaire filmreeks, 'Harry Potter and the philosopher's stone', verscheen in 2001. De zesde film, 'Harry Potter and the half-blood prince', gaat op 16 juli in première. Het zevende en laatste deel van de boekenreeks, 'Harry Potter and the deathly hallows', wordt verdeeld over twee films, die gepland staan voor 2010 en 2011.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen