Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Brown uitgeroepen tot artiest van het jaar

Shownieuws

Chris Brown heeft van tijdschrift Billboard de titel artiest van 2008 gekregen. Hij boekte de beste resultaten qua onder meer cd-verkoop en digitale downloads.

(Novum/AP) - Chris Brown heeft van het Amerikaanse muziekblad Billboard de titel artiest van het jaar gekregen. Volgens berekeningen van het tijdschrift, dat wekelijks de belangrijkste Amerikaanse hitlijsten samenstelt, boekte de 18-jarige r&b-zanger de beste resultaten wat betreft albumverkoop, digitale downloads en radio-airplay.

Brown stond in de Verenigde Staten op de tweede plaats van de singlelijst met zowel 'With you' als 'forever'. Die nummers deden het in Nederland heel wat minder goed. Ze kwamen in de singlelijst niet boven plaats vijftig uit. Browns duet met Jordin Sparks, 'No air', deed het in Nederland iets beter. De single stond begin dit jaar op de zeventiende plaats van de Single Top 100.

Op nummer twee en drie van de lijst van Billboard staan de artiesten Lil Wayne en Rihanna. Zij worden gevolgd door Alicia Keys en Taylor Swift. De meest succesvolle single van het jaar is volgens het muziekblad de Amerikaanse nummer 1-hit 'Low' van rapper Flo Rida. Ook dat nummer maakte in Nederland weinig los. De single bereikte begin dit jaar slechts de 55e positie van de singlelijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen