Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Dennis zamelt geld in met kerstsingle

Shownieuws

Fans kunnen via een speciaal nummer meezingen met de kerstsingle 'My baby' van zangeres Dennis. De opbrengst van de actie gaat naar 3FM Serious Request.

Dennis zet zich met haar kerstsingle 'My baby' in voor vluchtelingen over de hele wereld. Luisteraars van radiozender 3FM kunnen naar een speciaal telefoonnummer bellen en meezingen met het nummer van de zangeres. Het team van Dennis mixt alle bijdragen vervolgens in de officiële single. Het geld dat met de actie wordt opgebracht, doneert zij aan 3FM Serious Request. Dat liet Coca Cola, die de actie sponsort, vrijdag weten.

Dit jaar vindt voor de vijfde keer de inzamelingsactie van 3FM Serious Request plaats. Giel Beelen neemt samen met collega 3FM-dj's Paul Rabbering en Coen Swijnenberg vanaf volgende week vrijdag plaats in het Glazen Huis in Breda. Zij maken daar zes dagen lang zonder te eten 24 uur per dag radio. Luisteraars en voorbijgangers mogen in ruil voor een bijdrage voor het goede doel een verzoekplaatje aanvragen.

Beelen, die dit jaar voor de vierde keer meedoet met de inzamelingsactie, is erg enthousiast over het nummer van de 23-jarige Dennis. "Ik heb 'm vanochtend voor het eerst gehoord, en het is echt een meezinger van jewelste", stelt hij in een verklaring. "Het is echt een superaanstekelijk kerstnummer."

Naast Dennis verlenen meer artiesten hun bijdrage aan Serious Request, waarvan de opbrengst dit jaar naar het vluchtelingenprogramma van het Rode kruis gaat. Zo schreef de Belgische singer/songwriter Novastar een nummer dat wordt gebruikt als themasong voor de actie. Daarnaast verzorgt Jan Smit op 22 december een zogenoemd koptelefoonconcert in het Glazen Huis. Alleen luisteraars die via de website van 3FM een koptelefoon weten te bemachtigen, kunnen van het optreden genieten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen