Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Documentaire 'El olvido' krijgt Kristallen Film

Shownieuws

De documentaire 'El olvido' van regisseuse Heddy Honigmann heeft tienduizend bezoekers getrokken. Daarmee krijgt 'El olvido' de status van Kristallen Film.

De Nederlandse documentaire 'El olvido' van regisseuse Heddy Honigmann heeft binnen zeven weken na de bioscooppremière tienduizend bezoekers getrokken. De productie krijgt daarmee de status van Kristallen Film. Dat heeft het Nederlands Film Festival, die de Kristallen, Gouden en Diamanten Films toekent, donderdag bekendgemaakt.

'El olvido', Spaans voor 'de vergetelheid', draait om mensen aan de onderkant van de samenleving. Honigmann sprak onder anderen met straatkinderen, zwervers en kleine middenstanders in Peru.

'El ovido' is de eerste documentaire die dit jaar de grens van tienduizend bezoekers overschrijdt. In 2006 won Honigmann al eens een Kristallen Film voor haar documentaire 'Forever'. Sinds de onderscheiding voor documentaires in 2005 in het leven werd geroepen, werd de Kristallen Film slechts zes keer eerder toegekend. Onder meer de documentaires 'De stand van de maan' en 'Zielen van Napels' werden door meer dan tienduizend mensen bezocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen