Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bon Jovi had meest lucratieve tournee in 2008

Shownieuws

Bon Jovi heeft dit jaar bijna 160 miljoen euro verdiend met toeren. De 'Lost highway'-tournee van de band is daarmee de lucratiefste toer van 2008.

Bon Jovi heeft dit jaar bijna 160 miljoen euro verdiend met toeren. Daarmee staat de 'Lost highway'-tournee van de Amerikaanse band boven aan de lijst met meest lucratieve tournees van 2008. Dat meldt het muziekblad Billboard, dat de lijst jaarlijks uitbrengt.

Na Bon Jovi had Bruce Springsteen in de meetperiode tussen 14 november 2007 en 11 november dit jaar het meeste financiële succes met zijn tournee. De 'Magic'-tournee van de rocker en zijn E Street Band bracht ruim 155 miljoen euro in het laatje.

Madonna, wier 'Sticky & sweet'-tournee bijna 123 miljoen euro opbracht, staat dit jaar op de derde plaats. Andere artiesten in de top tien van meest succesvolle tournees van dit jaar zijn Celine Dion op de vijfde plaats, met een opbrengst van ruim 69 miljoen euro, en de Spice Girls op de achtste plaats, met een omzet van ruim 53 miljoen euro.

Vorig jaar stond de reünietournee van The Police, die bijna 170 miljoen euro opbracht, boven aan de lijst. De tweede helft van deze toer bezet dit jaar de vierde plaats van de ranglijst met een omzet van bijna 114 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen