Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sean Penn valt weer in prijzen voor rol in 'Milk'

Shownieuws

De New York Film Critics Circle vindt Sean Penn dit jaar de beste acteur. Hij wordt geëerd voor zijn rol in 'Milk', die werd uitgeroepen tot beste film.

(Novum/AP) - Sean Penn is woensdag uitgeroepen tot beste acteur door de New York Film Critics Circle. Hij wordt tijdens de uitreiking van de prijzen van de filmrecensenten op 5 januari geëerd voor zijn rol in de film 'Milk' van Gus van Sant, die werd uitgeroepen tot beste film. Dinsdag werd ook al bekend dat Penn voor de rol wordt onderscheiden met een Los Angeles Film Critics Award.

Actrice Sally Hawkins ontvangt tijdens de prijzenceremonie in New York de award voor beste actrice voor haar rol in 'Happy-go-lucky', van Mike Leigh. Leigh wordt onderscheiden als beste regisseur. Penelope Cruz krijgt de award voor beste bijrol voor haar rol in 'Vicky Cristina Barcelona' van Woody Allen.

Met de prijsaankondigingen van de Amerikaanse filmcritici is het filmprijzenseizoen van start gegaan. De prijzen gelden als de voorloper van vooraanstaande filmprijzen als de Golden Globes, de Oscars en de Britse Bafta's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen