Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Justine Pelmelay ontvangt onderscheiding

Shownieuws

Justine Pelmelay heeft maandag de onderscheiding voor het 'Societyevenement van het jaar 2008' in ontvangst genomen. Deze krijgt ze van Nederland Positief.

Justine Pelmelay heeft maandagavond de onderscheiding voor het 'Societyevenement van het jaar 2008' in ontvangst genomen. De zangeres kreeg de prijs, een initiatief van de stichting Nederland Positief, uit handen van presentator Ivo Niehe voor het jubileumgala dat ze maandag in een hotel in Noordwijk aan Zee gaf ter ere van haar 50e verjaardag en 25-jarig artiestenjubileum.

Volgens Nederland Positief komt Pelmelay de onderscheiding toe omdat ze haar jubileumgala in het teken liet staan van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Lange tijd werd gedacht dat de zoon van de 50-jarige zangeres leed aan taaislijmziekte. Achteraf bleek dit niet zo te zijn. Tijdens het gala werd een diner van topkok Joop Braakhekke geveild. Anita Meijer verzorgde een optreden.

Nederland Positief is een stichting die een positieve samenleving nastreeft. De stichting laat vooral van zich horen door het aantrekken van vrouwelijke BN'ers als ambassadrices, onder wie Yolanthe Cabau van Kasbergen en Gigi Ravelli. Daarnaast reikt de stichting ook jaarlijks de Gouden Lach uit voor de mooiste glimlach van Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen