Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson veilt persoonlijke eigendommen

Shownieuws

Michael Jackson houdt een opruiming. Meer dan tweeduizend persoonlijke items gaan onder de hamer tijdens een vijfdaagse veiling die op 21 april van start gaat.

Michael Jackson houdt grote schoonmaak. Meer dan tweeduizend persoonlijke items, waaronder de glitterhandschoen die hij in 1985 droeg in de videoclip 'Billie Jean', gaan onder de hamer tijdens een vijfdaagse veiling die op 21 april van start gaat. Dat heeft veilinghuis Julien's Auctions woensdag bekendgemaakt.

Naast de glitterhandschoen doet de 50-jarige artiest onder meer afstand van het toegangshek van zijn voormalige landgoed Neverland. Volgens het veilinghuis wordt een deel van de opbrengsten gedoneerd aan MusiCares, een stichting die hulpbehoevende muzikanten ondersteunt.

Michael Jackson wordt al jaren geplaagd door financiële problemen. Hij kwam in een neerwaartse spiraal terecht toen hij vijf jaar geleden werd aangeklaagd voor kindermisbruik. Vorige maand werd Neverland verkocht aan een bedrijf waarvan Jackson mede-eigenaar is. Ook trof hij onlangs een schikking met een sjeik die hem beschuldigde van contractbreuk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen