Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Charlize Theron benoemd tot vredesambassadrice VN

Shownieuws

Charlize Theron is benoemd tot vredesambassadrice van de VN. De Zuid-Afrikaanse actrice zal zich voornamelijk richten op het stoppen van geweld tegen vrouwen.

Charlize Theron is vrijdag benoemd tot vredesambassadrice van de Verenigde Naties. De Zuid-Afrikaanse actrice zal zich in die functie voornamelijk richten op het beëindigen van geweld tegen vrouwen.

Vredesambassadeurs zijn internationale beroemdheden van wie wordt verwacht dat ze aandacht vragen voor de activiteiten en idealen van de VN. Met de benoeming van Theron komt hun aantal op tien. Acteurs George Clooney en Michael Douglas, schrijver Paulo Coelho en cellist Yo-Yo Ma zijn ook vredesambassadeur.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon gelooft dat Theron een 'krachtige en overtuigende' ambassadeur zal zijn. "Je hebt je stem, medeleven en band met het grote publiek al eerder gebruikt om een betere wereld te creëren. Je hebt jezelf het doel gesteld om het leven van vrouwen en kinderen in Zuid-Afrika te verbeteren en om geweld tegen hen te voorkomen en te stoppen."

De 33-jarige Theron richtte vorig jaar het Charlize Theron Africa Outreach Project op, waarmee ze probeert een betere leefomgeving te creëren voor kansloze kinderen in Zuid-Afrika en hun families. De stichting richt zich daarbij voornamelijk op kinderen met hiv en aids. Eerder verscheen ze in enkele spotjes waarin ze haar landgenoten opriep verkrachtingen en huiselijk geweld niet langer te accepteren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen