Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw filmprijs voor overleden Heath Ledger

Shownieuws

Heath Ledger krijgt postuum een filmprijs. De overleden acteur wordt door de Los Angeles Film Critic Association geëerd voor zijn rol in 'The Dark Knight'.

(Novum/AP) - Heath Ledger krijgt opnieuw postuum een filmprijs. De Australische acteur, die in januari overleed aan een overdosis medicijnen, wordt door de Los Angeles Film Critic Association geëerd voor zijn rol als The Joker in 'The Dark Knight'. Afgelopen weekeinde nam de familie van Ledger al de Australische equivalent van een Oscar in ontvangst voor zijn bijrol in de Batman-film.

De animatiefilm 'Wall-E' is gekozen tot beste film. Sean Penn is uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in 'Milk', terwijl Sally Hawkins een prijs ontvangt voor haar hoofdrol in 'Happy-go-lucky'. Penelope Cruz krijgt een prijs voor haar bijrol in de Woody Allen-film 'Vicky Cristina Barcelona' en in de dramafilm 'Elegy'.

De Los Angeles Film Critics Association is onder meer verantwoordelijk voor de sponsoring van enkele belangrijke filmevenementen en zet zich in voor het behoud van films en het steunen van controversieel werk.

De prijzen worden op 12 januari uitgereikt in Los Angeles, een maand voor de uitreiking van de Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen