Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse onderscheiding voor Roger Moore

Shownieuws

Roger Moore is maandag in Amsterdam tijdens een signeersessie voor zijn nieuwe boek onderscheiden met een Society Award. Die komt van Nederland Positief.

Roger Moore is dinsdagavond tijdens een signeersessie voor zijn nieuwe boek 'Voor altijd James Bond' in Amsterdam onderscheiden met een Nederlandse Society Award. Dat heeft de stichting Nederland Positief, die de prijs toekende, bekendgemaakt. Moore kreeg de prijs voor zijn werk als ambassadeur van Unicef.

De 81-jarige Moore, die grote bekendheid verwierf met zijn rol als James Bond, was zeer verrast met de prijs. "Bedankt namens Unicef. Het is een grote eer om deze award in ontvangst te nemen", zei Moore, die sinds 1991 aan Unicef is verbonden.

Nederland Positief is een stichting die een positieve samenleving nastreeft. De stichting reikt verschillende prijzen uit, waaronder die voor positiefste bekende Nederlander en de Gouden Lach. Vanwege het vijfjarige bestaan van de stichting kent Nederland Positief nu ook onderscheidingen toe aan buitenlandse beroemdheden, van wie Moore de eerste is. Presentator Henny Huisman is vorige maand benoemd tot beschermheer van de stichting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen