Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coldplay ontkent plagiaat

Shownieuws

Coldplay ontkent werk te hebben gebruikt van gitarist Joe Satriani. "Als er overeenkomsten tussen onze twee muziekwerken zouden zijn, berust dat op toeval."

(Novum/AP) - Coldplay ontkent werk te hebben gebruikt van de Amerikaanse gitarist Joe Satriani voor het nummer 'Viva la vida'. "Als er overeenkomsten tussen onze twee muziekwerken zouden zijn, berust dat op toeval en is dat net zo verrassend voor ons als voor hem", laat de Britse band in een verklaring weten.

Vorige week diende Satriani een aanklacht in bij de rechtbank in Los Angeles. Volgens de artiest heeft Coldplay voor de single 'Viva la vida' onrechtmatig gebruik gemaakt van delen van zijn instrumentale nummer 'If I could fly' uit 2004. Hij eist een schadevergoeding en een deel van de opbrengsten van het nummer.

Zanger Chris Martin en zijn collega's, die vorige week werden genomineerd voor zeven Grammy Awards, noemen Satriani een 'geweldige muzikant'. "Maar hij heeft 'Viva la vida' niet geschreven", menen ze. "We verzoeken hem vriendelijk om ons op ons woord te geloven en wensen hem veel succes met al zijn toekomstige inspanningen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen