Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stalker stuurde Paula Abdul bloemen

Shownieuws

Paula Goodspeed stuurde haar idool Paula Abdul een week voor haar dood nog bloemen. Abdul ontving een boeket met als afzender J.T., zoals haar vriend heet.

Paula Goodspeed stuurde haar idool Paula Abdul een week voor haar dood nog bloemen. Abdul ontving van de stalker een boeket met als afzender J.T. en met het bericht 'Ik hoop dat het goed met je gaat. Dit is mijn nieuwe telefoonnummer'. Goodspeed werd dinsdag dood in haar auto aangetroffen nabij het huis van het American Idol-jurylid in Los Angeles. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People vrijdag.

Omdat Abdul dacht dat het om haar vriend J.T. Torregiani ging, belde ze hem op zijn 'oude' nummer op om te vragen waarom hij een nieuw nummer had. Toen hij van niets bleek te weten, wist ze direct van wie de bloemen afkomstig waren. "Paula kon er helemaal niet mee omgaan. Ze was doodsbang", vertelt een bron in het tijdschrift.

De 30-jarige Goodspeed zou dinsdag zelfmoord hebben gepleegd door een overdosis drugs te nemen, maar dat is nog niet bevestigd. Vorig jaar werd ze op dezelfde plek door agenten ook al eens bewusteloos in haar voertuig aangetroffen. Ze had toen een overdosis genomen.

Goodspeed kampte met ernstige mentale problemen en viel Abdul al jaren lastig. Haar auto was versierd met foto's van de 46-jarige zangeres en haar nummerbord bestond uit de letters 'ABL LV'. De politie was op de hoogte van het gedrag van Goodspeed.

Een nichtje van de vrouw bevestigt dat haar tante eigenlijk Sandra heet. Ze zou haar naam zestien jaar geleden al hebben veranderd. De naamsverandering zou niets te maken hebben met haar gevoelens voor Abdul. "Ze vond de naam Paula gewoon mooi", vertelt Sonja McIntyre.

Drie jaar geleden deed Goodspeed mee aan het vijfde seizoen van American Idol. Haar vertolking van het nummer 'Proud Mary' kon de juryleden, onder wie Abdul, niet bekoren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen