Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlands Film Festival gaat multimediaal

Shownieuws

Het Nederlands Film Festival (NFF), dat woensdag van start gaat, is dit jaar niet slechts gefocust op het witte doek. Zo spelen muzikanten een belangrijke rol.

Het Nederlands Film Festival (NFF) is dit jaar niet slechts gefocust op het witte doek. Zo spelen muzikanten een belangrijke rol in het festivalprogramma. Artiesten als Marco Borsato, Don Diablo en Spinvis mogen in de loop van de week voor 'De keuze van...' hun favoriete Nederlandse films laten zien.

Muziek staat ook zaterdagavond centraal, wanneer speciaal voor eregast Monic Hendrickx het Grolsch Film Feest wordt georganiseerd in café-restaurant Winkel van Sinkel. Op het feest nemen onder anderen Frank Lammers, Birgit Schuurman, Daniël Boissevain en Hendrickx zelf de microfoon ter hand om hun muzikale kunsten tentoon te spreiden.

Naast muziek en film speelt het internet een grote rol op het NFF. Het Nederlands Online Film Festival (NOFF), onderdeel van het NFF, speelt zich af op het net. Alle ingestuurde korte films zijn te bekijken op de videowebsite YouTube, een van de partners van het NFF. Via een speciaal kanaal kan worden gestemd op de 58 video's die strijden om de NOFF-publieksprijs en NOFF-juryprijs.

Het Utrechtse festival gaat woensdag van start met de film 'Het echte leven', van regisseur Robert Jan Westdijk, die ook onder meer 'Zusje' en 'Phileine zegt sorry' maakte. Eerder op de dag krijgt acteur Rutger Hauer het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs, een speciale prijs die wordt toegekend aan personen of instanties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmwereld.

Tot en met volgende week donderdag, de voorlaatste dag van het festival, vinden premières plaats van films als 'Vox populi', de nieuwste film van Eddy Terstall, 'Het wapen van Geldrop', met rollen voor Katja Schuurman en Thijs Römer, en 'Radeloos', naar het gelijknamige boek van Carry Slee.

Ook de film 'The salt of this sea', van de Palestijnse regisseuse Annemarie Jacir, beleeft op het NFF zijn Nederlandse première. Maandag werd bekend dat de productie, die met Nederlands geld tot stand is gekomen, de Palestijnse inzending is voor de Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen