Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah schaamt zich voor overgewicht

Shownieuws

Oprah Winfrey bekent in haar glossy O dat ze de afgelopen jaren weer heel wat kilo's is aangekomen. Ze weegt nu naar eigen zeggen negentig kilo.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey bekent in het januarinummer van haar glossy O dat ze de afgelopen jaren weer heel wat kilo's is aangekomen. De talkshowpresentatrice, die bekendstaat om haar jojodiëten, weegt momenteel naar eigen zeggen negentig kilo. "Ik schaam me", schrijft ze in een artikel. "Ik kan niet geloven dat na al die jaren, terwijl ik heel goed weet wat ik moet doen, ik nog altijd praat over mijn gewicht. Ik kijk naar mijn dunnere zelf en denk: hoe kon ik dit opnieuw laten gebeuren?"

De televisieproducente schrijft in het artikel dat haar schildklier uit balans is geraakt en dat ze daardoor bang werd om te sporten. Sinds 2006, toen ze 72 kilo woog, is Winfrey achttien kilo aangekomen. "Ik raakte zo gefrustreerd dat ik alles ging eten wat ik wilde en dat is nooit goed." Ze schrijft dat ze niet langer dun wil zijn, maar sterk, gezond en fit.

De 54-jarige presentatrice liep tijdens een uitzending van haar show in 1988 het podium op terwijl ze een kruiwagen met vet voor zich uitduwde. Die glibberige lading moest de dertig kilo voorstellen die ze was afgevallen door maandenlang niets anders tot zich te nemen dan eiwitshakes. Sindsdien leek haar gewicht voortdurend te schommelen. Op een gegeven moment woog ze 108 kilo.

Met de negentig kilo die ze nu weegt, heeft Winfrey een BMI van 31.8, waarmee ze kan worden geclassificeerd als zijnde obees.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen