Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peta boos op 'dierenbeul' Britney

Shownieuws

Dierenrechtenorganisatie Peta is boos op Britney Spears. De zangeres heeft olifanten en leeuwen gebruikt voor de videoclip van haar nieuwe single 'Circus'.

Peta heeft een nieuwe ster gevonden om aan de schandpaal te nagelen. De dierenrechtenorganisatie is boos dat Britney Spears olifanten en leeuwen heeft gebruikt voor de videoclip van haar nieuwe single 'Circus'.

De organisatie heeft het management van de opkrabbelende popprinses gevraagd om geen dieren meer te gebruiken in videoclips en bij optredens. "Om olifanten zo ver te krijgen de trucjes uit te voeren die in de clip te zien zijn, gebruiken trainers elektrische schokken en stokken op de meest gevoelige delen van de lichamen van de dieren", stelt Peta in een verklaring.

De dierenrechtenorganisatie spoort medestanders aan om een open brief aan Spears te ondertekenen. Het is niet voor het eerst dat de zangeres zich met exotische dieren omringt. Tijdens een uitvoering van haar nummer 'I'm a slave 4 U' op de MTV Video Music Awards van 2001 had Spears een grote python om haar nek.

Peta spreekt regelmatig sterren aan op hun bijdrage aan dierenleed. Eerder moesten onder anderen Beyoncé Knowles en de tweelingzusjes Mary-Kate en Ashley Olson het ontgelden wegens hun voorliefde voor bont.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen