Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Endemol spant kort geding aan tegen RTL

Shownieuws

Endemol heeft een kort geding aangespannen tegen RTL Nederland. De spelshow Succes Verzekerd zou te veel lijken op het tv-format Kiezen of Delen van Endemol.

Televisieproducent Endemol heeft een kort geding aangespannen tegen RTL Nederland wegens inbreuk op het auteursrecht. De spelshow Succes Verzekerd, die voor RTL 4 wordt gepresenteerd door Carlo Boszhard, zou te veel lijken op het televisieformat Kiezen of Delen van Endemol.

De behandeling van de zaak staat voor vrijdag in Amsterdam gepland, maar volgens Endemol is het nog niet zeker of die doorgaat. "Er vinden al langer gesprekken plaats met RTL", zegt een woordvoerder. "We hopen er samen uit te komen." Inhoudelijk wil Endemol niet ingaan op de zaak. "We hopen spoedig met een volledig verhaal naar buiten te kunnen komen." RTL Nederland kon dinsdagochtend niet reageren op de zaak.

Succes Verzekerd is elke zaterdagavond te zien. Kiezen of Delen werd ruim acht jaar geleden uitgezonden door RTL 4. Martijn Krabbé presenteerde de spelshow. In beide shows krijgen deelnemers meerkeuzevragen voorgelegd waarmee ze grote geldbedragen kunnen winnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen