Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franz Ferdinand in Paradiso

Shownieuws

Franz Ferdinand komt naar Nederland. De band geeft op 13 maart een concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De kaartverkoop gaat zaterdag van start.

Franz Ferdinand komt naar Nederland. De Schotse band geeft op 13 maart een concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso, meldt concertorganisator Mojo dinsdag. De voorverkoop begint zaterdag.

Het optreden heeft een speciaal tintje voor het viertal, dat dit jaar nog optrad op Lowlands en in het Rotterdamse Watt. In november 2003 zette Franz Ferdinand op uitnodiging van het festival London Calling in Paradiso voor het eerst voet aan wal op het Europese vasteland.

Franz Ferdinand werd in 2001 opgericht in Glasgow. Het titelloze debuutalbum van het viertal, dat vier jaar geleden verscheen, werd beloond met een Britse Mercury Music Prize. Een jaar later verscheen de opvolger 'You could have it so much better', waarvan de single 'Do you want to afkomstig is. Begin volgend jaar ligt het derde album 'Tonight: Franz Ferdinand' van de band in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen