Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson verhuist naar staatsgevangenis

Shownieuws

O.J. Simpson is overgebracht naar een staatsgevangenis om daar zijn celstraf uit te zitten. Hij kwam maandag aan in de High Desert State Prison in Nevada.

(Novum/AP) - O.J. Simpson is overgebracht naar een staatsgevangenis in Nevada om daar zijn celstraf van minimaal negen jaar uit te zitten. Dat heeft een woordvoerder van de penitentiaire inrichting bevestigd. De voormalige Amerikaanse footballster kwam maandag aan in de High Desert State Prison in Indian Springs, een detentiecentrum voor louter mannen op ruim zeventig kilometer ten noordwesten van Las Vegas.

Simpsons medeverdachte Clarence Stewart, die minimaal 7,5 jaar de cel in moet, blijft vooralsnog in de gevangenis in Nevada waar hij en Simpson werden vastgezet nadat ze vorige week schuldig werden bevonden aan ontvoering en beroving onder bedreiging van een vuurwapen.

Simpson en Stewart bedreigden vorig jaar in een hotel in Las Vegas twee handelaren in sportmemorabilia met een pistool. Volgens Simpson eiste hij slechts spullen terug die hem toebehoorden. Volgens een van de openbaar aanklagers heeft zowel Simpson als Stewart geweigerd om schuld te bekennen in ruil voor strafvermindering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen