Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Libelle uitgeroepen tot beste tijdschrift

Shownieuws

Damesblad Libelle is maandagavond in Event Centre Aalsmeer uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar. De oeuvreprijs van het gala ging naar Cisca Dresselhuys.

Damesblad Libelle is maandagavond in Event Centre Aalsmeer uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar. Het weekblad won tijdens de elfde editie van het TijdschriftenGala de Mercur omdat de redactie de moed heeft gehad 'af te stappen van de bekende weekbladformule', zo luidt het juryrapport. "Libelle werd maar liefst veertig pagina's dikker en de inhoud werd glossier."

De oeuvreprijs van het gala, de Mercur d'Or, ging naar Cisca Dresselhuys, voormalig hoofdredacteur van Opzij. Arno Kantelberg, hoofdredacteur van mannenblad Esquire, kreeg een Mercur in de categorie Hoofdredacteur van het Jaar. De nieuwe glossy Oog, een uitgave van het Amsterdamse Rijksmuseum, werd uitgeroepen tot Lancering van het Jaar.

Linda viel tweemaal in de prijzen. Het maandblad van Linda de Mol won Mercurs in de categorieën Artdirection van het Jaar en Cover van het Jaar. Die laatste prijs kreeg het tijdschrift voor de cover van het themanummer 'Plastic fantastic'. Op de de flap van dat nummer stonden onder anderen De Mol, Arie Boomsma en Marijke Helwegen afgebeeld als Barbies.

Vorig jaar werd Viva uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar. Karlijn van Overbeek won een Mercur voor haar verrichtingen als hoofdredacteur van wetenschapsblad Quest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen