Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kas van Iersel wint kort geding van RTL

Shownieuws

Kas van Iersel is onterecht op staande voet ontslagen door zijn werkgever RTL Nederland. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam donderdag bepaald.

Kas van Iersel is onterecht op staande voet ontslagen bij RTL Boulevard. De voorzieningenrechter in Amsterdam bepaalde donderdag dat RTL Nederland hem binnen zeven dagen weer in dienst neemt. De presentator, die sinds 2001 de filmpjes van RTL Boulevard voorzag van een voice-over, spande onlangs een kort geding aan tegen zijn werkgever.

Van Iersel werd eind augustus op straat gezet toen hij op de eerste draaidag van het nieuwe seizoen van RTL Boulevard niet was komen opdagen. Hij weigerde weer aan de slag te gaan voordat zijn contract vernieuwd was. De rechter oordeelde dat Van Iersel niet zonder pardon kon worden ontslagen omdat hij een contract voor onbepaalde tijd heeft.

Volgens de rechter was er geen sprake van een dringende reden om het contract te ontbinden. RTL moet Van Iersel binnen zeven dagen weer zijn werkzaamheden laten verrichten op straffe van een dwangsom van 2500 euro per dag. Ook moet RTL met terugwerkende kracht het salaris van de presentator betalen vanaf 25 augustus.

RTL is het niet eens met de uitspraak van de rechter. "Van Iersel heeft ons welbewust laten zitten bij een live-uitzending", stelt een woordvoerder. "Hij heeft met halve waarheden een verkeerd beeld van de werkelijkheid geschetst." RTL overweegt hoger beroep aan te tekenen tegen de uitspraak. "We hebben nog zeven dagen om de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen