Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monic Hendrickx wint Australische publieksprijs

Shownieuws

Monic Hendrick heeft een Australische Inside Film Award gekregen voor haar rol in 'Unfinished sky'. De film is een Australische remake van 'De Poolse bruid'.

Monic Hendrickx is onderscheiden met een Inside Film Award voor haar rol in de film 'Unfinished sky'. De Australische remake van 'De Poolse bruid' werd ook onderscheiden met awards in de categorieën beste regie, beste montage en beste productiedesign. De Inside Film Awards zijn de belangrijkste publieksprijzen voor film in Australië.

'Unfinished sky' van Peter Duncan ging vorig jaar zomer in première op het Film Festival in Brisbane. De film is gebaseerd op De Poolse Bruid van Karim Traïda uit 1998. Die film, waarin ze ook de vrouwelijke hoofdrol speelde, betekende de doorbraak voor de Hendrickx. Ze won een Gouden Kalf voor haar rol.

Op 6 december maakt 'Unfinished sky' ook kans op verschillende onderscheidingen bij de uitreiking van de Australian Fashion Institute Awards. De film is genomineerd in de categorieën beste film, beste regie, beste mannelijke hoofdrol (voor William McInnes) en beste vrouwelijke hoofdrol bij de belangrijkste Australische professionele filmprijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen