Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Homokoppel in videoclip Boyzone

Shownieuws

Boyzone doet zijn naam eer aan. In de nieuwe clip van de band speelt de herenliefde een rol. Bandlid Stephen Gately liefkoost in de clip een mannelijke acteur.

Boyzone doet zijn naam eer aan. In de nieuwste clip van de Ierse band speelt de herenliefde een rol. Het homoseksuele bandlid Stephen Gately liefkoost in de clip van de single 'Better' een mannelijke acteur, terwijl zijn vier bandmaatjes met vier dames knuffelen.

Gately, die een samenlevingscontract heeft met zijn partner, hoopt dat de video mensen aan het denken zet over homoseksualiteit. "Ik kwam in 1999 uit de kast en dat was toen groot nieuws. Ik denk niet dat ik deze video had kunnen doen zonder een man in de clip te hebben", zegt hij tegenover het radioprogramma Newsbeat van de BBC. "Ik hoop dat er goede, positieve reacties komen op deze video."

Volgens de 32-jarige zanger werd de beslissing om een homostel in de clip te hebben, gezamenlijk genomen door de bandleden. "Iedereen vond het een fantastisch idee. Dit is nooit eerder gedaan. Daarom ben ik ervoor gegaan." Aanvankelijk zouden de vijf bandleden in de clip verschijnen met hun partners. Omdat geen van hen zin had om voor de camera te staan, werden vijf acteurs ingehuurd.

Boyzone scoorde in de jaren negentig hits met nummers als 'Love me for a reason', 'Father and son' en 'No matter what'. De boyband werd in 2000 opgeheven. Op de reünie die vorig jaar plaatsvond, volgde een Britse toer. Eerder dit jaar kwam de eerste nieuwe single uit, 'Love you anyway'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen