Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peppers-zanger maakt tv-serie over jeugd

Shownieuws

Anthony Kiedis ontwikkelt HBO een tv-serie over zijn onconventionele jeugd. De tv-serie over de Red Hot Chili Peppers-frontman moet Scar Tissue gaan heten.

Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis maakt voor de Amerikaanse betaalzender HBO een tv-serie over zijn onconventionele jeugd. De serie moet Scar Tissue gaan heten, naar de gelijknamige biografie over de frontman van de band uit Californië. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

De zanger werkt voor het project samen met Marc Abrams en Michael Benson van Catapult 360, die eerder The Bernie Mac Show en Entourage ontwikkelden. Hij is van plan om zich actief met de voortgang van het project te bemoeien en heeft nauw contact over de show met zijn vader, die tegenwoordig in Portland woont. Kiedis bekijkt de mogelijkheid om als verteller van de serie te fungeren en overweegt ook een gastrol. Het is nog onduidelijk wanneer de serie op tv te zien is.

Kiedis verhuisde als 11-jarige van Michigan naar Hollywood om bij zijn vader Spider te gaan wonen. Spider, die een carrière in de entertainmentwereld ambieerde, verkocht drugs en begaf zich regelmatig tussen de rocksterren. Kiedis kwam daardoor al vroeg in aanraking met alcohol en drugs.

Vier jaar geleden verscheen een biografie van Kiedis, die net als een nummer ook Scar Tissue heet. De serie richt zich echter meer op de jeugd van Kiedis in het Los Angeles van de jaren zeventig dan op zijn latere leven als rockster, dat vooral in het boek aan bod komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen