Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon geen fan van homohuwelijk

Shownieuws

Gordon voelt niets voor het homohuwelijk. "Ik vind dat het woord huwelijk daar niet voor is bedoeld. Een huwelijk vind ik echt iets tussen man en vrouw."

Hoewel Gordon een voorvechter is van homorechten, hecht hij weinig waarde aan zijn recht om met een man te trouwen. "Ik ben nooit echt zo'n voorstander geweest van het homohuwelijk, omdat ik vind dat het woord huwelijk daar niet voor is bedoeld", zegt hij. "Een huwelijk vind ik echt iets tussen man en vrouw."

Dat homoseksuelen in de Verenigde Staten slechts in de staten Massachusetts en Connecticut voor de wet kunnen trouwen, vindt de 40-jarige artiest betreurenswaardig. Onlangs werd het homohuwelijk in Californië in een referendum ongrondwettelijk verklaard. "Ik vind het jammer dat het er in Amerika niet doorheen is gekomen", stelt Gordon. "Dat geeft alleen maar aan dat er nog veel te doen is en dat er nog veel meer aandacht aan besteed moet worden."

Ondanks Gordons persoonlijke twijfels over het homohuwelijk, zou hij niet uit principe weigeren, mocht zijn vriend hem een aanzoek doen. "Als Sander mij vanavond zou vragen, zou ik volmondig ja zeggen."

Het adopteren van kinderen is evenmin een prioriteit voor Gordon. "Ik vind adoptie prima. Als mijn vriend ooit tegen mij zou zeggen: ik zou graag kinderen willen, wie ben ik dan om nee te zeggen? Maar het staat niet op mijn to-do-list. Het staat eerder helemaal onderaan bij don't", zegt hij schaterlachend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen