Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oud-songfestivaldeelnemers geven concert

Shownieuws

Oud-deelnemers aan het Eurovisie Songfestival staan op 20 december op het podium in Den Bosch. Onder anderen Sandra Reemer en Edsilia Rombley treden op.

Nederlandse oud-deelnemers aan het Eurovisie Songfestival staan volgende maand samen op het podium van de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens 'The winners, songfestival in concert' brengen artiesten als Sandra Reemer, Edsilia Rombley, Maxine & Franklin Brown, Willeke Alberti en Maggie MacNeal het nummer ten gehore waarmee ze ooit Nederland vertegenwoordigden op het liedjesfestijn. Het evenement vindt plaats op 20 december.

Ook Maribelle, Linda Wagenmakers, Ronnie Tober, Anneke Grönloh, Milly Scott, Esther Hart en Heddy Lester mogen nog een keer hun songfestivallied ten gehore brengen. Laura Vlasblom zingt een rockversie van 'Alles heeft een ritme', het lied waarmee ze in 1986 samen met Frizzle Sizzle deelnam aan het festival.

Thérèse Steinmetz komt over vanuit haar woonplaats Cannes om nog één keer het uit 1967 stammende nummer 'Ring-dinge-ding' te zingen. En de groep Teach In, waarmee Nederland 33 jaar geleden voor het laatst het Eurovisie Songfestival won, treedt in de originele samenstelling op met hun klassieker 'Ding a Dong'.

Producent van het concert is Eddy Ouwens. Hij schreef destijds samen met Dick Bakker het winnende lied voor Teach In. Volgens Ouwens is het een unieke gebeurtenis. Toch is het hem niet gelukt om alle deelnemers weer terug op het podium te krijgen. "Maar alle deelnemers die niet optreden zijn sowieso uitgenodigd als speciale gast", vertelt hij. "Niet iedereen kan of wil meer op het podium staan. En een aantal artiesten als Marlayne, Ruth Jacott, Bill van Dijk en Ben Cramer heeft andere verplichtingen. Maar dat lossen we op door middel van prachtige historische beelden van toen en een aantal nieuwe opnamen."

Het scorebord en de puntentelling ontbreken niet tijdens de songfestivalavond. "Normaal gesproken moeten de mensen hun telefoon uitzetten tijdens een concert, maar bij ons mogen ze tijdens de show hun favoriete nummer sms'en", legt Ouwens uit. "De tien beste liedjes maken we aan het einde van de show bekend op het grote scorebord via het beroemde puntensysteem."

De kaartverkoop voor 'The winners, songfestival in concert' gaat donderdag van start. Ouwens verwacht dat het eerste concert snel is uitverkocht. In dat geval wordt mogelijk een extra show ingelast op de avond ervoor. Wie het concert gaat presenteren hangt af van de televisie zender die het zangfestijn gaat uitzenden. Ouwens is in gesprek met verschillende partijen en hoopt dit binnenkort bekend te kunnen maken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen