Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tilda Swinton juryvoorzitter Berlinale

Shownieuws

Tilda Swinton is dit jaar de juryvoorzitter van de Berlinale. De overige leden zijn nog onbekend. De Berlinale vindt plaats van 5 tot en met 15 februari.

(Novum/AP) - Tilda Swinton is dit jaar de juryvoorzitter van de Berlinale. Dat heeft de organisatie van het filmfestival van Berlijn woensdag bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk wie naast de Britse actrice plaatsneemt in de jury van het festival, dat van 5 tot en met 15 februari plaatsvindt.

De 48-jarige Swinton ontving eerder dit jaar een Oscar voor haar bijrol in 'Michael Clayton'. Ze is ook te zien in 'Burn after reading', de laatste film van de gebroeders Coen.

Vorig jaar werd tijdens het filmfestival van Berlijn de Braziliaanse film 'Tropa de elite' beloond met een Gouden Beer voor beste film. De Amerikaanse regisseur Paul Thomas Anderson kreeg de Gouden Beer voor 'There will be blood'. De onderscheidingen voor beste acteur en actrice gingen naar de Iraanse Reza Naji ('The song of sparrows') en de Britse Sally Hawkins ('Happy-go-lucky').

[Novum]

Gerelateerde Artikelen